Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Kripos advarer mot at enkelte voksne som tilbyr leksehjelp til barn under skolestengningen, kan utnytte seg av situasjonen.

– Det kan være grunn til å være litt skeptisk. Vi vet at personer som er ute etter å utnytte barn seksuelt, prøver å komme i kontakt med potensielle ofre gjennom internett, sier politioverbetjent Hanne Andreassen ved Kripos til Utdanningsnytt.no

Andreassen, som jobber ved Seksjon for bekjempelse av internettrelaterte overgrep, advarer mot en-til-en kontakt på nett mellom barn og en ukjent voksen.

annonse

Derfor ber hun foreldre være påkoblet når leksehjelpen foregår.

– En voksen som tilbyr å hjelpe barn og ikke har til hensikt å gjøre noe annet enn nettopp det, bør ikke ha noe imot at andre voksne er «til stede», sier Andreassen.

Mange av de frivillige er lærere og har dermed politiattest. Også frivillige organisasjoner ber normalt sett om politiattest, men Andreassen tror at dette ikke er like lett å skaffe i dagens situasjon.

annonse

– Det blir vanskelig for disse ildsjelene å få til det, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon