Ledergruppen i Medietilsynet. Fra venstre: Hanne Nistad Sekkelsten, Kristine Meek, Svein Erik Klemetsen og Mari Velsand. Foto: Medietilsynet/ Thomas Ekström
annonse
annonse

Medietilsynet har lansert en oversikt over landets medier. Per dags dato er Resett ikke oppført i den nye databasen. 

Det statlige Medietilsynet lanserer Mediedatabasen, som ifølge tilsynet «skal gi en samlet oversikt over alle norske medier.» Databasen utelater imidlertid nye medier som Resett og Document. 

Document har allerede omtalt saken i en kommentarartikkel, der redaktør Hans Rustad skriver at han ser på utelatelsen som en «krigserklæring».

annonse

«Dette lukter sensur lang vei. Det er en krigserklæring til de flere hundre tusen som leser alternative medier», skriver Rustad i sin kommentar. 

Les også: Resett får ikke bli med i Redaktørforeningen – Lurås: Åpenbart politiske motiver

En betaversjon

annonse

Kristine Meek, som er direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse hos Medietilsynet, forklarer Resett at databasen foreløpig er en betaversjon, og at det nok er noen medier som mangler.

Kristine Meek, direktør kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet/Thomas Ekström

– Mediedatabasen er foreløpig i betaversjon, og oversikten som er publisert er utarbeidet med utgangspunkt i de norske redaktørstyrte mediene Medietilsynet har informasjon om i sine registre. Dermed kan det være medier som skulle vært med i Mediedatabasen, som foreløpig ikke er med.

Intensjon

Hun mener at man ikke har hatt en intensjon om å ekskludere noen.

– Medietilsynet har ikke hatt noen intensjon om å utelate spesifikke redaktørstyrte medier, og vi oppfordrer aktører som mener de bør være med i Mediedatabasen til å ta kontakt med oss. 

Oppfordrer til å ta kontakt

annonse

Videre opplyser Meek om at Medietilsynet trenger en rekke opplysninger om mediene de legger til, før hun oppfordrer de ulike nyhetsformidlerne som kan ha blitt utelatt om å ta kontakt, og oppgi nødvendig informasjon. 

– For å bli registrert i mediedatabasen trenger Medietilsynet ulike opplysninger som blant annet medietilbyders/kanalens navn, oversikt over eiere, opplysninger om ansvarlig redaktør og antall årsverk og lignende. Medietilsynet vil kontinuerlig jobbe med å utvide og oppdatere Mediedatabasen. 

Ber om innspill

– Document-redaktør Hans Rustad kaller dette en krigserklæring. Hva tenker du om det?

– Det er det ikke. Nå har vi gjort en utviklingsjobb for å tilgjengeliggjøre dataene vi har, så det blir lettere å finne frem til de ulike mediene.

Meek understreker igjen at dette er en betaversjon.

– Og vi har også gått ut og bedt om innspill på feil og mangler, og det er det flere som har kommet til oss med i dag. Så det vil vi se på, vi vil be om opplysninger som vi trenger for å gjøre en vurdering, sier kommunikasjonsdirektøren avslutningsvis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon