Seine-Saint-Denis, Paris. Skjermdump France 24
annonse
annonse

Politiet i såkalte «no-go-soner» i Paris er overveldet, og klarer ikke å håndheve karantenereglene som er innført for å bekjempe coronaviruset.

Seine-Saint-Denis er et område med høy andel innvandrere. Mange av disse er illegale uten oppholdstillatelse. En vakt ved et lokalt apotek forteller til Le Temps at innbyggerne enten ikke tror viruset eksisterer, eller så ser de ikke viruset som en trussel mot seg selv.

– De forstår ingenting. Noen sier at viruset er en fabel hvite har funnet på for å tvinge de vekk fra gatene.

annonse

Les også: Frp: Kriminelle i Oslo «spytter bevisst på politiet og sier de har korona» for å fremkalle frykt 

Folk samles i gatene, butikksentrene er fulle av tenåringer med innvandrerbakgrunn. Politiet sier det er umulig å håndheve loven.

– Vi har ingen planer om å gi opp. Men vi vet hvor disse menneskene bor, og hvordan de lever. Det er umulig å tvinge disse folkene til å isolere seg, sier en politimann.

Karantenereglene blir heller ikke respektert i det 18. arrondissement nord for Paris sentrum, et område med svært stor andel migranter. Politiets ordre om å holde seg hjemme blir ignorert.

annonse

Narkolangere blir observert med full beskyttelse, samtidig som sykehusene mangler essensielt utstyr. En kilde ved navn Ahmed forklarer at utstyret er skaffet ved «gjensidig hjelp, gjennom venner».

Narkotika selges som før, narkolangerne er ikke permittert. Det er til og med laget en reklamevideo som spres via sosiale medier, som forteller at narkosalget fortsatt pågår.

Frankrike har i skrivende stund nesten 17.000 registrerte smittede. 674 er rapportert døde i forbindelse med coronaviruset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon