23 av 26 kommuner i Møre og Romsdal, blant dem Ålesund (bildet), Molde og Kristiansund, har fulgt oppfordringen fra Fylkesmannen om å fatte egne koronavedtak. Kommunene Ulstein, Volda, Ørsta følger rådene fra regjeringen. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
annonse
annonse

Mens regjeringen advarer om egne karanteneregler i fylker og kommuner, har Fylkesmannen i Møre og Romsdal bedt kommunene innføre lokale regler.

Fylkesmann Rigmor Brøste i Møre og Romsdal er den eneste av de elleve fylkesmennene som har anbefalt lokale vedtak som strider mot regjeringens, skriver Aftenposten.

23 av 26 kommuner i fylket har fulgt oppfordringen om å ilegge 14 dagers hjemmekarantene på personer som reiser inn fra Oslo, Vestfold og Telemark, Viken, Innlandet, Agder, Rogaland og Vestland.

annonse

– Jeg mener situasjonen er prekær i deler av fylket. Foreløpig gjelder dette fram til 27. mars, sier Brøste til avisa.

–Jeg ønsker å følge opp rådene fra nasjonalt hold, samtidig som jeg må være med på å begrense importsmitte til fylket, sier hun og legger til at fylket trolig vil følge anbefalingene fra Folkehelseinstituttet etter 27. mars.

Flere kommuner i landet har innført egne regler, men ikke på oppfordring fra Fylkesmannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon