Bernie Sanders. (Foto av Frederic J. BROWN / AFP)
annonse
annonse

Storbritannias tidligere statsminister for Labour, Tony Blair, frykter at Demokratene i USA kan bli skadelidende om de fronter partiet med Bernie Sanders ved presidentvalget i november.

– Det ville være et vågespill å nominere Bernie Sanders som Demokratenes presidentkandidat i høstvalget. Uttalelsen kommer fra Tony Blair, tidligere statsminister i Storbritannia.

I et intervju med CNN flagget han at Demokratene i USA står i fare for å møte samme skjebne som hans eget Labour gjorde i forrige valg.

annonse
Tony Blair. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Når jeg hører retorikken rundt Bernie Sanders, som synes å være en energisk person, føles det veldig kjent med fiaskoen rundt britisk Labour og vårt valgtap – det verste valget i partiets 120-årige historie», sier Blair til CNN.

Vil ikke ha sosialisme i USA

Bernie Sanders (78), som er senator fra Vermont, beskriver seg selv som sosialist. Han er kritisk til Wall Street og vil bekjempe økonomisk ulikhet.

annonse

Det er frykt i næringslivet og blant aksjehandlere for at Sanders blant annet vil nulle ut de skattelettene Donald Trump har initiert i sin presidentperiode.

Tony Blair sier til CNN at han ikke tror det er noen «appetitt for en sosialistisk revolusjon i USA».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon