annonse
annonse

Dow Jones-indeksen i USA steg 11,4 prosent i New York tirsdag etter økt håp om en amerikansk krisepakke. Økningen er den største på én dag siden 1933.

Den toneangivende indeksen på USA-børsene la på seg over 2.000 poeng i løpet av tirsdagen og endte på 20.704 poeng. Aldri noensinne har Dow steget med så mange poeng på én dag.

Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen steg 9,4 prosent opp, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen økte 8,1 prosent sammenlignet med mandagens sluttnotering.

annonse

Totalt sett var det den beste dagen på Wall Street på ti år, ifølge Financial Times.

Oppturen i USA kom etter betydelig børsoppgang først i Asia og deretter Europa. På Oslo Børs endte hovedindeksen opp over 5 prosent.

Den kraftige oppgangen på tampen av tirsdagens handel i New York tilskrives økte forventninger om at republikanerne og demokratene i Senatet omsider er i ferd med å lande en gigantisk pakke med økonomiske stimuleringstiltak.

annonse

Tross rekordene på Wall Street, der nesten en måned med tilnærmet uavbrutt aksjesalg nå ble avløst av storoppkjøp, tør ikke investorene antyde at markedene har nådd noen bunn. Oppturer tilnærmet så stor som denne har blitt avbrutt flere ganger de siste ukene, og ingen varte mer enn en dag.

Mens børsfesten pågikk i New York, ble nordsjøolje omsatt for rundt 27 dollar fatet, en nedgang på over 1,5 dollar fra tidligere tirsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon