Det siste døgnet har 18 mennesker med covid-19 dødd i Stockholm-området. Foto av Jonathan NACKSTRAND / AFP
annonse
annonse

Ytterligere 18 mennesker med covid-19 har dødd i Stockholm. Helsedirektør Björn Eriksson sier byen er midt i stormen og klar til beredskap på høyeste nivå.

I alt har 37 mennesker dødd av koronaviruset i hovedstadsregionen, 18 av dem det siste døgnet.

– Stormen er her. Vi vet ikke hvor sterk den kommer til å bli, men vi er midt oppe i den, sier Eriksson, som er helsedirektør i region Stockholm.

annonse

– Vi skal gå til det høyeste beredskapsnivået, katastrofenivået, understreker han.

Markant økning

På en pressekonferanse onsdag kveld oppga han at 1.070 mennesker er bekreftet smittet i regionen. Av dem er 300 innlagt på sykehus, hvorav 65 får intensivbehandling.

De nye tallene fra Stockholm innebærer at i alt 62 mennesker er døde i Sverige etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Antall smittede lå onsdag kveld på 2.526, ifølge Worldometers.

– Vi har en ganske markant økning i antallet smittede, erkjenner Eriksson og legger til at en stadig større andel av de smittede er over 70 år.

annonse
Trenger flere hender

Han ber nå alle med helsefaglig utdanning om å bidra så mye de kan. Helsevesenet i den svenske hovedstaden har stort behov både for personell og beskyttelsesutstyr.

– Vi tar imot all hjelp vi kan få, for det trengs nå, understreker helsedirektøren.

Spesielt oppfordrer han pensjonister til å melde seg, først og fremst de under 70 år. Han sier også at deltidsarbeidere vil bli bedt om å jobbe fulltid.

Kun akutthjelp

Helsevesenet i Stockholm legges nå helt om for å møte den krevende situasjonen.

– Vi fokuserer nå bare på akuttbehandling som ikke kan vente. Helsevesenet forandres helt i løpet av noen uker, fastslo han på pressekonferansen.

annonse

Helsedirektøren tror det blir en vanskelig tid for helsevesenet i Stockholm de neste ukene, og han benyttet samtidig anledningen til å takke helsepersonell for den «enestående innsatsen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon