Filippinske sykepleiere i Norge vil bidra under koronakrisen, men mange mangler autorisasjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Filippinske sykepleiere i Norge vil bidra under koronakrisen. De har fire års universitetsutdannelse fra hjemlandet, men får ikke jobbe som sykepleiere i Norge.

Sykepleier Judith Diego la ut en melding i en facebook-gruppe for filippinske sykepleiere i Norge hvor hun oppfordret til å hjelpe til under koronakrisen, ifølge NRK.

– Foreløpig har over 30 personer meldt seg, og jeg tror enda flere vil melde seg dersom de ser at norske myndigheter ønsker deres hjelp, sier Diego.

annonse

Det er rundt 3.000 filippinske sykepleiere og helsefagarbeidere i Norge. Flere har ikke godkjenningen de trenger for å jobbe som dette i Norge.

– De fleste av sykepleierne som vil bidra er nå studenter og au pairer, sier Diego.

Det kan ikke gjøres unntak fra regelverket for helsepersonell som ikke har autorisasjon, sier avdelingsdirektør Anne Farseth i Helsedirektoratet.

annonse

Man kan imidlertid jobbe under medhjelper-bestemmelsen.

– Det betyr at de jobber under et annet autorisert helsepersonells veiledning og oppsyn, sier Farseth.

Hun oppfordrer sykepleiere uten norsk godkjenning om å ta kontakt med kommunene for å høre om de ønsker hjelp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon