Reisende på Orly-flyplassen tirsdag i forrige uke. Passasjerene er nå så få at flyplassen innstiller alle kommersielle flyginger fra 31. mars. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Både Orly-flyplassen sør for Paris og London City-flyplassen stenges for kommersiell flytrafikk på grunn av koronapandemien.

Beslutningen tas fordi den rådende situasjonen har gjort det umulig å opprettholde normal passasjertrafikk.

London City-flyplassen ga onsdag beskjed om at de innstiller alle kommersielle flyginger fra og med onsdag. Innstillingen vil gjelde fram til slutten av april.

annonse

Beslutningen oppgis å være en konsekvens av de strenge restriksjonene som regjeringen har lagt på folks bevegelsesfrihet.

Orly-flyplassen sør for Paris ga samme dag beskjed om at alle kommersielle flyginger innstilles fra og med 31. mars.

Flyplassoperatøren ADP viser til en «stor og brutal» kollaps i antallet flygninger både til Orly og flyplassen Charles de Gaulle nord for den franske hovedstaden.

annonse

– I går var vi ned 92 prosent i passasjertrafikken ved Orly og ned 89 prosent ved Charles de Gaulle, sier ADP-direktør Edward Arkwright til franske medier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon