Illustrasjonsbilder av taxier Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet vil vurdere å være med på en utsettelse av den nye «taxiloven». Det sier Bård Hoksrud til bladet TAXI. I så fall kan det bli flertall på Stortinget for en utsettelse.

Fra 1. juli gjelder den nye Yrkestransportloven, som blant annet fører til at flere enn dagens drosjer kan frakte passasjerer.

Norges Taxiforbund mener loven må utsettes i en situasjon der næringen er kritisk rammet av korona-tiltakene. Nesten hele inntektsgrunnlaget er falt bort.

annonse

Les også: Taxinæringen skeptisk til lovendring, slutt på 24 timers beredskap

FrP ønsker gradvis innfasing

Fremskrittspartiet har i det siste også sagt at de ønsker en mer gradvis innfasing av løyvefrislippet.

I stortingsdebatten om Trygve Slagsvold Vedums interpellasjon 25. februar, sa Frps medlem av transportkomiteen, Tor André Johnsen dette:

«Jeg vil avslutningsvis gi et lite råd til statsråden: Hvis det er noe som bør endres, bør det være at taket på løyver ikke må frislippes over natten – det bør skje gradvis».

Dette ble gjentatt av Himanshu Galati under et åpent møte på Romerike nylig, men han hadde ikke svar på hvordan de tenkte å få regjeringen med på dette.

Hoksrud vil utsette

Bladet TAXI  stilt spørsmålet til Bård Hoksrud, som nå sitter i transportkomiteen, og Hoksrud er forespurt av bladet om Frp kunne vurdere en utsettelse slik situasjonen nå er for næringen.

I en e-post til TAXI svarer Bård Hoksrud:

annonse

«Vi er i en helt spesiell situasjon nå, og får mange bekymringer og tilbakemeldinger fra taxinæringen. Situasjonen vi nå står midt oppe i gjør at vi må se på løsninger for taxinæringen. Så ja, vi må se på alle mulige løsninger hvor en utsettelse av lovendringen er noe vi må vurdere».

Bladet TAXI skriver at Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har støttet utsettelse i et intervju med VG.

Dersom i tillegg SV, Sp og Rødt sammen med Frp, samles – kan det resultere i et flertall for å vurdere å utsette iverksettelse av den nye yrkestransportloven, skriver bladet TAXI.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon