Saudi-Arabias kong Salman vil torsdag lede et videomøte i G20 hvor de menneskelige og økonomiske konsekvensene av virusutbruddet vil stå på agendaen. Foto: Saudi Press Agency/ AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

Saudia-Arabias kong Salman vil torsdag lede et krisemøte med G20-landene hvor den globale innsatsen for å håndtere koronautbruddet skal diskuteres.

Møtet mellom de 19 største økonomiske landene, samt EU, vil holdes om en videokonferanse. I en uttalelse fra regjeringen i Riyadh går det fram at temaet for møtet vil være «den globale responsen på koronautbruddet og de menneskelige og økonomiske konsekvensene det har medført».

Saudi-Arabia tok i desember i fjor over det ettårige presidentskapet etter Japan. Etter den opprinnelige planen skal det neste toppmøtet i G20-gruppen holdes i Riyadh 21. og 22. november.

annonse

I tillegg til medlemmene i G20 er det også ventet at land som er berørt av koronautbruddet som Spania, Jordan, Singapore og Sveits vil delta på møtet. Også DN, Verdensbanken og Verdens handelsorganisasjon (WTO) skal stå på deltakerlisten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon