Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST Media Group. FOTO: NHST
annonse
annonse

NHST Media Group har vedtatt kostnadsreduksjoner på om lag 70 millioner kroner i 2020 for å kompensere for negative effekter av koronakrisen og oljeprisfallet. Konsernets publikasjoner opplever rekordhøye lesertall, men reklame- og konferanseinntektene faller betydelig både i Norge og globalt.

– Vi leverer viktig journalistikk og gode produkter i en krevende tid, og jeg er svært imponert over innsatsen til hver enkelt medarbeider. Inntektssvikten er imidlertid betydelig og kommer i tillegg til allerede eksisterende utfordringer i mediebransjen.

– Vi har ikke noe valg; vi må iverksette ekstraordinære tiltak for å sikre at konsernet kommer gjennom denne krisen på best mulig måte, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST Media Group.

annonse

Les også: Spiller på pandemi, patriotisme og «falske nyheter» for å skaffe seg inntekter

Lønnsreduksjoner og ansettelsesstopp

Kostnadsbesparelser i NHST-konsernet vil skje i form ansettelsesstopp, midlertidige lønnsreduksjoner, permitteringer og lavere administrative kostnader.

Konsernledelsen og ledergrupper i flere av datterselskapene har innført frivillig lønnsreduksjon på 10 prosent, i første omgang fra 1. april til 30. juni.

Over 100 medarbeidere i NHST Global Publications har gjort det samme.

Dagens Næringsliv sendte onsdag 25. mars varsel om hel eller delvis permittering til 19 medarbeidere innen reklame og administrasjon.

– Jeg beklager sterkt at vi må iverksette kostnadsreduksjoner som rammer mange av våre dyktige og motiverte medarbeidere, sier Ask.

NHST Media Group eier blant annet avisene Dagens Næringsliv og Morgenbladet, samt pressetjenesten Mynewsdesk og flere globale publikasjoner som f.eks. Tradewinds og Intrafish.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon