LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er bekymret for at permitterte skal miste pensjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen frykter at mange permitterte kan miste retten til tjenestepensjon de har opptjent. Nå ber han regjeringen komme på banen.

Gabrielsens bekymring er knyttet til arbeidstakere som nå opplever å bli permittert før de har rukket å møte kravet i innskuddspensjonsloven om tolv måneders opptjening.

– Slik reglene er i dag for obligatorisk tjenestepensjon i privat sektor, må du ha vært medlem av pensjonsordningen i tolv måneder for å få med deg oppsparte pensjonspenger videre, inkludert samlet avkastning, forklarer LO-lederen.

annonse

I fjor vedtok Stortinget en ny lov der tolvmånederskravet ble fjernet. Men den nye loven har ennå ikke trådt i kraft.

– Det er et hull som gjør at enkelte risikerer å miste retten til pensjon de faktisk har opptjent, sier Gabrielsen til NTB.

Ifølge ham er det spesielt unge nyansatte og korttidsansatte som rammes.

annonse

Gabrielsen ber nå regjeringen om å forsere iverksettelsen av loven, slik at tolvmånederskravet fjernes umiddelbart.

LO ber også regjeringen om å få på plass endringer som sikrer at arbeidstakere som nå er permittert, ikke blir utmeldt av pensjonsordningen de er medlem av. Dette har LO og NHO tatt opp med regjeringen i fellesskap, ifølge Gabrielsen.

– I dag er regelverket slik at mange kan bli utmeldt, advarer han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon