Tedros Adhanom Ghebreyesus, direktør i Verdens helseorganisasjon, taler under en pressekonferanse om koronaviruset i Genève 9. mars i år. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Inngripende restriksjonstiltak bidrar kun til å sakke virusspredningen. Myndighetene må supplere med andre tiltak dersom de vil stoppe pandemien, ifølge WHO.

For å bekjempe viruset må myndighetene skaffe mer personell i helsevesenet, iverksette systemer for å finne alle mistenkte smittetilfeller av koronavirus, gjennomføre flere virustester og bygge ut flere behandlings- og isolasjonsfasiliteter.

Det sier direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO).

annonse

– Vi oppfordrer alle land som har innført såkalte nedstengningstiltak, til å bruke denne tiden til å angripe koronaviruset, sier Tedros.

På verdensbasis har over 20.000 personer dødd med covid-19, og de fleste av dødsfallene har skjedd i Europa, ifølge oversiktene fra nyhetsbyrået AFP, Worldometer og Johns Hopkins University onsdag kveld.

16.000 dødsfall er innrapportert til WHO.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon