Flere unge mennesker utenfor risikogruppene er lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus, ifølge Budstikka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

At flere personer mellom 20 og 45 år er innlagt på sykehus i Bærum – uten å ha underliggende sykdommer eller være i risikogrupper – er feil, mener Vestre Viken.

Onsdag skrev lokalavisen Budstikka at flere unge mennesker, som ikke er i risikogruppene, har blitt lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus.

Dette avviser helseforetaket Vestre Viken torsdag.

annonse

– Vi kjenner oss ikke igjen i påstanden som Budstikka har framsatt. Vi kan ikke uttale oss om pasientene grunnet taushetsplikt, men det skisserte bildet stemmer ikke med fakta, skriver fagdirektør Ulrich Spreng i Vestre Viken HF i en epost til Dagbladet.

Torsdag ettermiddag har Budstikka publisert en beklagelse, skriver Medier24.

– Det verste som kan skje en redaktør, er å publisere opplysninger som ikke er korrekte. Jeg er svært lei meg for dette, og det er mitt ansvar at opplysningene ikke var kontrollert godt nok før publisering, sier sjefredaktør Kjersti Sortland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon