EN FBI-plakat med bilde av Robert Levinson, som forsvant i Iran i 2007. Bildet til høyre skal forestille Levinson slik man antok at han så ut i 2012. Bildet i midten ble tatt av personene som bortførte ham. Amerikanske myndigheter holder Iran ansvarlig for bortføringen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Familien til den pensjonerte FBI-agenten Robert Levinson sier at amerikanske myndigheter har konkludert med at han døde i iransk fangenskap.

Levinson forsvant på mystisk vis fra den iranske øya Kish mens han var på et uautorisert CIA-oppdrag i 2007.

I en uttalelse på Twitter skriver familien at de ikke har noen opplysninger om hvordan eller når Levinson døde. Det eneste de vet er at det skjedde før koronavirusutbruddet, som Iran er hardt rammet av.

annonse

– Det er umulig å beskrive vår smerte. Vår familie vil tilbringe resten av livet uten den mest fantastiske mannen, en ny virkelighet som er uforståelig for oss, heter det i meldingen.

Meldingen om at Levinson er død kommer få uker etter at en amerikansk dommer holdt Iran ansvarlig for Levinsons forsvinning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon