Treningssenterkjeden Sats har stengt alle sine sentre framover på grunn av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

På to uker har minst 60.000 nordmenn meldt seg ut av treningssentre, ifølge Virke. Bransjen ønsker både kompensasjon for nedstengningen og etter gjenåpning.

Treningssentrene som Virke representerer, har til sammen 600.000 kunder. Nå har 11 prosent av disse meldt seg ut, skriver E24.

Tallet er trolig høyere siden Virke kun representerer 60 prosent av markedet.

annonse

I forrige uke anslo Virke Trening at bransjen vil tape 620 millioner kroner ved stenging til 1. mai. De ønsker en kompensasjon lik den bedrifter har fått i Danmark, hvor opp til 100 prosent av de faste kostnadene dekkes av staten.

Det er nå enda større grunn til bekymring når så mange har meldt seg ut, mener bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

Hun påpeker at sommeren er lavsesong for sentrene og mener at selskapene kun vil ha fra september til desember å skaffe nye kunder.

annonse

– Derfor vil sentrene trenge en mer langsiktig kompensasjonsordning for perioden etter gjenåpning, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon