Kathrine Kleveland (Sp) sier takk for seg etter seks år som leder i Nei til EU. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Nei til EU anker Acer-saken til Høyesterett etter at lagmannsretten forrige uke avviste søksmålet mot staten.

Nei til EU har saksøkt staten fordi de mener Stortingets Acer-vedtak bryter med grunnloven. Søksmålet ble avvist av Oslo tingrett i oktober i fjor og av Borgarting lagmannsrett forrige uke.

Begge rettsinstanser ga staten medhold i at søksmålet ikke har rettslig interesse. Nå anker Nei til EU saken videre til Høyesterett.

annonse

– Å ta kontroversielle vedtak til domstolene må være en demokratisk rett for enhver borger og organisasjon. Å avvise søksmålet er å innsnevre de demokratiske rettighetene, sier Nei til EU-leder Kathrine Kleveland.

Kjernen i saken er Stortingets vedtak fra våren 2018 om samtykke til at Norge slutter seg til EUs tredje energimarkedspakke. Nei til EU mener Stortingets vedtak ble gjort i strid med Grunnloven.

– Nav-skandalen har vist behovet for rettslig prøving av hvordan EØS-regler gjennomføres i Norge. Det er uforståelig at retten ikke ser ut til å ha tatt disse erfaringene inn over seg, slik at utilsiktede konsekvenser på energiområdet kan avverges på et tidlig stadium, sier Kleveland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon