FOTO: Legemiddelindustrien (LMI)
annonse
annonse

I legemiddelindustrien jobber mange leger og sykepleiere, og de trengs nå i den offentlige helsetjenesten. Mange av LMIs medlemmer gir derfor sine ansatte permisjon med lønn for å melde seg til tjeneste.

LMI har vært i kontakt med flere av de store selskapene i medlemsmassen, og alle tilbyr sine ansatte med helsefaglig bakgrunn å bidra i kommune- eller spesialisthelsetjenesten nå under pandemien.

Bare i Pfizer i Norge, som har 85 ansatte, jobber det 15 leger og sykepleier, og over 20 farmasøyter, heter det fra LMI i en pressemelding.

annonse

– Vi har åpnet for at våre ansatte med helsefaglig bakgrunn kan få betalt permisjon i inntil 13 uker, dersom de ønsker å jobbe som frivillige i det offentlige helsevesenet nå under koronapandemien, sier daglig leder i Pfizer Norge, Sissel Lønning Andresen.

Glade for å kunne bidra

– Vi er glade for å kunne bidra på denne måten, det er tross alt en dugnad. Og dette gjelder ikke bare i Norge, men for vårt selskap globalt, sier Lønning Andresen.

annonse

Også i MSD, som har 120 ansatte i Norge, oppfordres de ansatte til å melde seg til tjeneste.

– Vi har også til vanlig en ordning der alle ansatte kan få lønnet permisjon til å jobbe 40 timer i året med frivillig arbeid. De ansatte med helsefaglig bakgrunn har ikke denne timebegrensningen, så våre leger, sykepleier og farmasøyter kan jobbe for helsetjenesten på vår regning så lenge det er behov for det, sier direktør for myndighetskontakt, Hans Petter Strifeldt.

Selskaper som GSK, AstraZeneca, Roche, Eli Lilly, AbbVie og flere har mange ansatte med medisinskfaglig bakgrunn, og har lagt til rette for at de kan bidra som frivillig dersom de ønsker og har mulighet det, heter det fra LMI.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon