Politiet måtte gripe inn da det oppsto opptøyer ved flere italienske fengsler tidligere denne måneden på grunn av koronatiltak. Her utenfor Rebibbia-fengslet i Roma, der mulla Krekar nå sitter. Foto: NTB scanpix/AP/Andrew Medichini.
annonse
annonse

Rebibbia-fengselet i Roma, som mulla Krekar sitter i, hadde tidligere i mars et fangeopprør på grunn av koronatiltak. Krekars advokat Brynjar Meling reagerer.

– Dette er et fengsel som er kjent for at det er koronatilfeller der. Det er så dramatiske tilstander at det har ført til fangeopprør. Det er veldig spesielt at Norge velger å godta italienske garantier, uten å sjekke dette nærmere, sier Brynjar Meling til NRK.

Fangeopprøret var et av mange i italienske fengsler etter at innføring av strenge smittevernstiltak førte til kraftige reaksjoner fra fangene. Flere fanger rømte, men ble pågrepet på nytt.

annonse

Najmuddin Faraj Ahmad, også kjent som mulla Krekar, ble torsdag utlevert til Italia og fløyet ned i et innleid fly.

Meling har fått bekreftet fra Krekars nye forsvarer i Italia at han sitter i Rebibbia-fengselet i Roma.

– Til dette fengselet sendte Norge i dag en 63 år gammel mann med diabetes og høyt blodtrykk, skrev Meling på Twitter torsdag.

annonse

Italia er blant landene i verden som er hardest rammet av koronaviruset, med flere bekreftede dødsfall enn Kina.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon