Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
annonse
annonse

I frykt for massekonkurser og høy arbeidsledighet foreslår økonomiprofessor Kjetil Storesletten å legge fellesferien til mai og juni.

– Det vi kunne gjort var å si at dette går over innen mai eller juni. Etter det er det full fellesferie og skolestans. Hvis alle heller tar ut ferien i mai eller juni vil man spare ganske mye i permitteringspenger og få til mer verdiskaping, sier Storsletten til Dagens Næringsliv.

– Hvis viruset gir seg i juli, kan man få samfunnet i gang igjen, sier han.

annonse

Forslaget får støtte fra økonomiprofessorene Torfinn Harding og Andreas Moxnes, som også frykter at store deler av norsk næringsliv blir utslettet dersom krisen varer lenge.

Harding peker på at bruttonasjonalproduktet ville ha hatt godt av at ferien ble flyttet.

– Vi blir satt tilbake i produksjon på grunn av nedstengningen, og å flytte ferien vil bøte på det. Det kan være krevende å få befolkningen til å klare å jobbe i juli, men det er sånne type tiltak vi må vurdere, sier Harding.

annonse

Moxnes mener tiltaket kjøper Norge tid til å utvide kapasiteten i helsevesenet og bidrar til å unngå de negative konsekvensene av skolestengning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon