Skjermdump fra NRK.
annonse
annonse

Israel-kritisk satire på Nytt på Nytt skaper reaksjoner.

Komiker Sigrid Bonde Tusvik er vikar-programleder i Nytt på nytt. Hun sa følgende om koronasituasjonen i Israel 27. mars:

«Dette går jo ikke utover israelsk jobbing. Det går utover økonomien, men ikke… De jobber jo hundre prosent med å drepe palestinerne,» sa Bonde Tusvik ifølge Med Israel for Fred (MIFF).

annonse

Les også: Sigrid Bonde Tusvik bør bruke tiden sin på noe hun kan – og det er ikke humor

Med Israel for Fred (MIFF) mener at vitsen var planlagt på forhånd av redaksjonen. Programleder Bård Tufte Johansen repliserte: «Og der fikk Kringkastingsrådet den første telefonen.»

Conrad Myrland i Med Israel for Fred (MIFF) er i harnisk over uttalelsene.

annonse

«Budskapet som NRK formidlet fredag er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent.

Når man skaper løgnbilder av hvordan Israel behandler palestinerne, mater man trollene som i framtiden kan komme til å bruke vold mot norske jøder.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon