Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen spytter inn 750 millioner kroner for å øke Kommunalbankens egenkapital. Slik skal kommunene få hjelp med å refinansiere lån som snart forfaller.

− Vi forventer at kommunenes utgifter vil øke i perioden vi nå er inne i, samtidig som inntektene vil svikte. Jeg har vært tydelig på at regjeringen og staten skal stille opp for kommunene i denne ekstraordinære situasjonen, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Astrup sier det foreløpig er umulig å tallfeste de økonomiske konsekvensene koronakrisen vil få for kommunene. Dette vil han derfor komme tilbake til i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

annonse

Koronakrisen har ført til stor uro i finansmarkedene. Flere kommuner finansierer investeringer i verdipapirmarkedet, men sliter med å refinansiere lån som snart forfaller.

Fram til juni forfaller verdipapirer som er utstedt av kommunene til en verdi av totalt 37 milliarder kroner.

– Regjeringen legger nå til rette for at Kommunalbanken kan overta refinansieringen av en stor del av kommunenes gjeld, sier Astrup.

annonse

– Slik kan de hjelpe kommunene med å håndtere gjeldsforpliktelsene i tide, samtidig som uroen i kapitalmarkedet ikke forsterkes ytterligere, sier han.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon