Røde Kors-president Robert Mood. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Røde Kors setter inn flere frivillige og utvider åpningstidene til hjelpetilbudet Kors på halsen under koronakrisen.

Siden 12. mars har det kommet inn over 1.500 henvendelser fra barn og ungdom til Røde Kors. Flesteparten som henvender seg, er i 15-16-årsalderen, men noen henvendelser kommer fra barn helt ned i 9-årsalderen, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

– Vår bekymring er først og fremst de barna som allerede er i en vanskelig situasjon i hjemmet. Vi ser at de tar opp tunge og alvorlige temaer med våre frivillige, sier Nelli Kongshaug, leder for Kors på halsen.

annonse

Fra 28. mars vil Kors på halsen være åpen hver dag fra klokken 14 til 22.

Ifølge Røde Kors har det de siste dagene vært mange henvendelser som handler om at barn er redde for å være hjemme, om foreldre som drikker, om krangler og om emosjonell omsorgssvikt.

– Mange unge er også bekymret for at ting i hverdagen skal bli borte. Det gjelder lærere, skolen, idrett, venner, barnevern og andre tiltak. De lurer på hva som skjer når hverdagen kommer tilbake, sier Kongshaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon