Antarktis er det eneste kontinentet der koronaviruset ikke har spredt seg. Seks nordmenn skal overvintre på forskningsstasjonen Troll. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Antarktis er det eneste kontinentet der covid-19-viruset ikke har spredt seg. På forskningsstasjonen Troll overvintrer seks ansatte fra Norsk Polarinstitutt.

Stasjonen ligger 230 kilometer sør for iskanten, i rett linje sør for Cape Town i Sør-Afrika.

– Siste fly landet der 20. februar, og neste fly kommer ikke før i november. Mannskapene er koronafrie, og livet på Troll går sin gang, sier direktør Ole Arve Misund ved Norsk Polarinstitutt til Klassekampen.

annonse

På stasjonen på Jan Mayen i Norskehavet holder de seg også virusfrie. Der overvintrer fire ansatte ved Meteorologisk institutt og ti fra Forsvaret.

– Vi skulle bytte mannskap i begynnelsen av april, men dette er utsatt med 14 dager siden det nye mannskapet skal i to ukers karantene. Vi som er her nå er koronafrie, og vi har ikke hatt besøk som kunne bringe viruset hit, sier stasjonssjef Rune Leirvik til avisa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon