annonse

Forrige torsdag var 21 apotek stengt på grunn av koronavirus-situasjonen. Sist torsdag var tallet nede i 11.

– Apotekene gjør det de kan for å holde åpent. Ansatte lånes ut mellom apotek, farmasistudenter leies inn som vikarer, og noen apotek har noe reduserte åpningstider på grunn av lavere bemanning.

– Men tilbudet til apotekkundene er nesten som det pleier. Det er imponerende i den situasjonen vi er i nå, sier sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

annonse

Les også: Se listen over stengte apotek her 

Kundetilstrømningen har gått tilbake

Forrige uke var mange apotekansatte i karantene, blant annet etter utenlandsreiser, og beredskapsplaner måtte også iverksettes.

annonse

Nå ser det ut til at situasjonen i apotekene er mer normal, etter at de blant annet har fått på plass nye smitteverntiltak og rutiner, og kundetilstrømningen har i stor grad har gått tilbake til det mer vanlige, melder Apotekforeningen.

Les også: Apoteker sliter med bemanningen under koronakrisen

Hold avstand

Lund er opptatt av at kundene må være ekstra påpasselige når de er i apotekene. Det er samfunnskritisk at apotek kan holde åpent.

– Nå har myndighetene skjerpet inn rådene slik at det bør være en til to meter avstand mellom oss. Selv om ikke det alltid er mulig, understreker det hvor viktig det er å holde avstand.

annonse

– Ekstra viktig er det i apotek, der mange med andre sykdommer ferdes. Veldig mange apotek har også innført begrensninger på hvor mange kunder som kan være i apoteket samtidig. Det er viktig at kundene overholder disse begrensningene, påpeker Per T. Lund.

Les også: – Ikke kom til apoteket hvis du er i karantene

Unngå apoteket om du er i karantene

Er man i karantene bør man unngå å oppsøke apotek.

Smittede skal selvsagt ikke komme til apotekene, ifølge Apotekforeningen, som oppfordrer smittede til å søke hjelp fra andre, eller ta kontakt med apoteket på telefon.

Det er også mulig å bruke nettapotek for de som ikke kan gå i apoteket selv, og tusener av nordmenn har benyttet Internett til å skaffe seg medisiner etter coronavirus-utbruddet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse