Grunnlegger og administrerende direktør i Amazon, Jeff Bezos. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amazons administrerende direktør Jeff Bezos rakk å selge aksjer i sitt selskap i tide før corona-utbruddet i USA – ellers ville han ha tapt 2.19 milliarder dollar på stupende aksjekurser.

Toppsjefen i den amerikanske Internett-giganten Amazon sikret seg milliardgevinst ved å selge sine aksjer før krisen brøt ut i USA, og sendte aksjekursene i bunnen, viser en gjennomgang den amerikanske finansavisen Wall Street Journal har gjort av aksjesalg foretatt av alle amerikanske toppledere i februar og mars i år.

Noen dager med venting ville ha kostet mer enn 2 milliarder dollar, for 56 år gamle Jeff Bezos, som allerede er verdens rikeste mann.

annonse

Les også: USA: Flere senatorer vurderes etterforsket for mulig innsidehandel knyttet til covid-19-pandemien

Solgte i tide

Ifølge magasinet Forbes er Bezos personlig god for 117 milliarder US dollar.

annonse

Han solgte tre prosent av sine aksjer i Amazon, som han grunnla i 1994, den første uken i februar. Salget innbrakte ham 3, 4 milliarder dollar.

Hvis han hadde ventet med å selge til 20. mars ville han ha tapt 2,19 milliarder dollar fordi aksjekursen begynte å stupe, da det gikk opp for USA hvor alvorlig coronakrisen kom til å bli.

Den danske avisen Berlingske skriver at Jeff Bezos fortsatt eier om lag 10 prosent av aksjene i Amazon, selv om hans svært dyre skilsmisse fra MacKenzie Bezos i juli 2019 på toppen av 25 års ekteskap kostet ham en fjerdedel av Amazon-aksjene.

Hun sitter nå på fire prosent av Amazon, noe som gjør henne til en av verdens rikeste kvinner, ifølge magasinet Forbes.

Tjener stort på corona-pandemien

Amazon, som i dag er en salgsplattform for alle typer varer fra både Amazon selv og mange leverandører over hele verden, har opplevd en boom i netthandel i sammenheng med coronakrisen, melder Berlingske.

Tidligere denne måneden annonserte Amazon at ytterligere 100.000 mennesker vil bli ansatt i varehus og innen logistikk i USA.

Amazon handlet i 2019 for 280 milliarder dollar og hadde et overskudd på 14.5 milliarder, melder amerikanske medier.

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon