Grunnlegger og administrerende direktør i Amazon, Jeff Bezos. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amazons administrerende direktør Jeff Bezos rakk å selge aksjer i sitt selskap i tide før corona-utbruddet i USA – ellers ville han ha tapt 2.19 milliarder dollar på stupende aksjekurser.

Toppsjefen i den amerikanske Internett-giganten Amazon sikret seg milliardgevinst ved å selge sine aksjer før krisen brøt ut i USA, og sendte aksjekursene i bunnen, viser en gjennomgang den amerikanske finansavisen Wall Street Journal har gjort av aksjesalg foretatt av alle amerikanske toppledere i februar og mars i år.

Noen dager med venting ville ha kostet mer enn 2 milliarder dollar, for 56 år gamle Jeff Bezos, som allerede er verdens rikeste mann.

annonse

Les også: USA: Flere senatorer vurderes etterforsket for mulig innsidehandel knyttet til covid-19-pandemien

Solgte i tide

Ifølge magasinet Forbes er Bezos personlig god for 117 milliarder US dollar.

annonse

Han solgte tre prosent av sine aksjer i Amazon, som han grunnla i 1994, den første uken i februar. Salget innbrakte ham 3, 4 milliarder dollar.

Hvis han hadde ventet med å selge til 20. mars ville han ha tapt 2,19 milliarder dollar fordi aksjekursen begynte å stupe, da det gikk opp for USA hvor alvorlig coronakrisen kom til å bli.

Den danske avisen Berlingske skriver at Jeff Bezos fortsatt eier om lag 10 prosent av aksjene i Amazon, selv om hans svært dyre skilsmisse fra MacKenzie Bezos i juli 2019 på toppen av 25 års ekteskap kostet ham en fjerdedel av Amazon-aksjene.

Hun sitter nå på fire prosent av Amazon, noe som gjør henne til en av verdens rikeste kvinner, ifølge magasinet Forbes.

Tjener stort på corona-pandemien

Amazon, som i dag er en salgsplattform for alle typer varer fra både Amazon selv og mange leverandører over hele verden, har opplevd en boom i netthandel i sammenheng med coronakrisen, melder Berlingske.

Tidligere denne måneden annonserte Amazon at ytterligere 100.000 mennesker vil bli ansatt i varehus og innen logistikk i USA.

Amazon handlet i 2019 for 280 milliarder dollar og hadde et overskudd på 14.5 milliarder, melder amerikanske medier.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon