SAS. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

SAS vil bruke sine tomme passasjerfly til å sende varer til USA, melder Reuters.

Det hardt pressede flyselskapet vil samarbeide med det danske logistikkselskapet Scan Global Logistics og håper å øke inntektene i den vanskelig perioden for lufttrafikken på denne måten, ifølge nyhetsbyrået.

– Flyene er en sårt tiltrengt mulighet for skandinaviske selskaper til å eksportere varer til USA, som sikrer at hjulene i bransjen fortsetter å spinne, heter det i en uttalelse fra SAS Cargo Group.

annonse

Vanligvis transporteres halvparten av verdens godsfrakt med fly, og det kraftige fallet i flytrafikken har også rammet godstransporten i lufta hardt, melder Reuters.

Les mer: SAS: Gir oss pusterom

Sverige og Danmark blar opp millarder

annonse

Sverige og Danmark er eiere av SAS, og ser det som viktig at flyselskapet ikke går dukken i den vanskelige perioden luftfartsmarkedet nå er i.

Den svenske staten vil tilby den skrantende flyindustrien kredittgarantier på totalt SEK 5 milliarder, hvorav SEK 1,5 milliarder er adressert til SAS.

Samtidig forplikter Danmark seg til det samme, noe som betyr at SAS får en total statsgaranti på 3 milliarder svenske kroner.

Tanken er at forslaget vil gjøre det enklere for flyselskapene å låne penger på kapitalmarkedet når de går tomme under coronakrisen.

Den norske krisepakken for luftfarten inneholder også hjelp til SAS. Gjennom garantiordningen foreslås det at SAS får låne 1,5 milliarder kroner, hvorav staten stiller 90 prosent til rådighet.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon