Norske Skog Saugbrugs i Halden. FOTO: Privat
annonse
annonse

Treforedlingsbedriften Norske Skog har sendt permitteringsvarsel til et antall ansatte ved Saugbrugs-fabrikken i Halden. 

Norske Skog skriver i en børsmelding mandag morgen at de følger med på utviklingen av coronaviruset og tiltakene mot viruset nøye.

Selskapet sier i børsmeldingen at de vil gjøre det de kan for å kunne holde produksjonen oppe, men merker noen effekter på det operative grunnet lavere økonomisk aktivitet.

annonse

I tillegg til de fabrikkansatte har administrativt ansatte ved hovedkontoret blitt permittert som et resultat av situasjonen.

Norske Skog Skogn har samtidig utsatt tidligere varslede permitteringer ved papirfabrikken på Skogn i Trøndelag.

Stenger midlertidig i utlandet

annonse

I Frankrike er en av papirmaskinene på Norske Skogs fabrikk i Golbey blitt midlertidig stengt på grunn av et bekreftet tilfelle av coronavirus. De ansatte ved maskinen er satt i karantene, og produksjonen er ventet å kunne gjenopptas 1. april.

Selskapet understreker også at situasjonen ikke vil påvirke strategien og de pågående oppgavene knyttet til forbedringer av kjernedriften.

Virksomheten ved konsernets papirfabrikk i New Zealand må også justeres som følge av viruset, ifølge børsmeldingen.

Norske Skog har hovedkontor på Lysaker og har virksomhet i flere land. På fabrikken i Halden er det  rundt 450 ansatte og ved fabrikken i Skogn 350 ansatte.

Ved fabrikkene hhv i Bruck (Østerrike) og Golbey (Frankrike) har Norske Skog 400 og 300 ansatte.

I Australasia er det fabrikker i Boyer (Tasmania), Taupo ( pellets/New Zealand)  og Kawerau (papir/ New Zealand) med hhv 300, 20 og 160 ansatte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon