Norske Skog Saugbrugs i Halden. FOTO: Privat
annonse
annonse

Treforedlingsbedriften Norske Skog har sendt permitteringsvarsel til et antall ansatte ved Saugbrugs-fabrikken i Halden. 

Norske Skog skriver i en børsmelding mandag morgen at de følger med på utviklingen av coronaviruset og tiltakene mot viruset nøye.

Selskapet sier i børsmeldingen at de vil gjøre det de kan for å kunne holde produksjonen oppe, men merker noen effekter på det operative grunnet lavere økonomisk aktivitet.

annonse

I tillegg til de fabrikkansatte har administrativt ansatte ved hovedkontoret blitt permittert som et resultat av situasjonen.

Norske Skog Skogn har samtidig utsatt tidligere varslede permitteringer ved papirfabrikken på Skogn i Trøndelag.

Stenger midlertidig i utlandet

annonse

I Frankrike er en av papirmaskinene på Norske Skogs fabrikk i Golbey blitt midlertidig stengt på grunn av et bekreftet tilfelle av coronavirus. De ansatte ved maskinen er satt i karantene, og produksjonen er ventet å kunne gjenopptas 1. april.

Selskapet understreker også at situasjonen ikke vil påvirke strategien og de pågående oppgavene knyttet til forbedringer av kjernedriften.

Virksomheten ved konsernets papirfabrikk i New Zealand må også justeres som følge av viruset, ifølge børsmeldingen.

Norske Skog har hovedkontor på Lysaker og har virksomhet i flere land. På fabrikken i Halden er det  rundt 450 ansatte og ved fabrikken i Skogn 350 ansatte.

Ved fabrikkene hhv i Bruck (Østerrike) og Golbey (Frankrike) har Norske Skog 400 og 300 ansatte.

I Australasia er det fabrikker i Boyer (Tasmania), Taupo ( pellets/New Zealand)  og Kawerau (papir/ New Zealand) med hhv 300, 20 og 160 ansatte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon