Francesco Rocca i Evros, Hellas, 5. mars, 2020. Reuters/Alexandros Avramidis
annonse
annonse

Større sosial uro kan finne sted blant fattige og marginaliserte personer i Vestens største byer, grunnet mangel av inntekt i det Covid-19-krisen fortsetter å negativt påvirke økonomien.

Reuters melder at presidenten i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC), Francesco Rocca, advarer mot den økonomiske konsekvensen av coronavirus-pandemien.

Han frykter at situasjonen kan føre til sosial uro og opptøyer blant vanskeligstilte grupper i visse nabolag i Vestens større byer, samt økt risiko for selvmord blant sårbare isolerte personer.

annonse

Les også: Iransk opposisjonsjournalist: Coronavirusutbruddet kan bety slutten på mullaregimet

– Vi har mange mennesker som lever veldig marginalisert, i det såkalte svarte hullet i samfunnet … I de mest vanskeligstilte nabolagene i de største byene er jeg redd for at vi i løpet av noen uker kommer til ha sosiale problemer, sa Rocca til en FN-nyhetsbriefing.

Rocca frykter at Vestens største byer kan se disse problemene vokse frem «om noen få uker».

annonse

– Dette er en sosial bombe som kan eksplodere når som helst, fordi de ikke har noen måte å skaffe seg inntekter på, advarte han.

Frankrike

I Frankrike har statssekretæren for innenriksministeriet, Laurent Nunez, innrømmet at de karantenetiltakene som blir pålagt resten av den franske befolkningen, ikke burde bli implementert i landets innvandrertette strøk for å inngå sosial uro og potensielle opptøyer.

I et brev som ble lekket til avisen Le Canard Enchaîné fastslår Nunez at «det ikke er en prioritet å pålegge karantenene og bryte opp folkeforsamlinger i visse nabolag.»

Les også: Frankrike nær kokepunktet?

I en videokonferanse med andre tjenestepersoner i den franske ordensmakten, fortalte Nunez at bevegelsesbegrensning og nedstenginger av butikker i Frankrikes beryktede forsteder risikerer å føre til voldelig sosial uro, hvis tiltakene blir håndhevet for strengt.

I videosamtalen ble de relevante personene enige i at virksomheter som blir stengt ned i noen områder av Frankrike, skulle forbli åpne i fattige nabolag, for å hjelpe til med å roe gemyttene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon