Mange er spente på om Frida Karlsson fortsetter på det svenske landslaget eller om hun satser videre på egen hånd. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Presidenten i Sveriges Skiforbund, Karin Mattsson, innrømmer at det er tøffe dager. Det er i langrennsleiren at uroen herjer.

Mattson er ikke hvem som helst selv om hun har ligget lavt i terrenget så langt i ordskiftet, skriver Expressen.

Det har vært uro i svensk langrenn helt siden forrige sommer. Tunge avbud fra en rekke nøkkelpersoner har preget nyhetsbildet, og det har ikke stanset etter denne sesongen heller. To nye landslagstrenere har gitt seg, og i tillegg murres det om at tre av kvinnelandslagets stjerner vurderer å satse utenfor landslaget.

annonse

Sprintstjernen Stina Nilsson har byttet til skiskyting. Hun er en av de få som åpent har fortalt om at alt ikke er som det skal på det svenske skilandslaget.

Mattsson sier at virkelighetsoppfatningen utad oppfattes som et større kaos enn det de selv synes internt i forbundet.

– Men det er klart at forandringene som er gjort har påvirket hverdagen. Det forstår vi også. Akkurat nå kontakter vi alle utøvere, ledere og andre berørte personer for å få en evaluering av forrige sesong. Det er veldig viktig at vi kartlagt hele bildet.

– Du er ikke redd for at dette skal eskalere mer?

annonse

– Jeg har stor tiltro til jobben som blir gjort, men det er klart at dette er en veldig tøff situasjon så lenge man ikke sikker på fasit.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon