Hanau i Tyskland. Foto av Odd ANDERSEN / AFP)
annonse
annonse

Politiet mener at mannen som drepte ni i Hanau i forrige måned, ikke var høyreekstremist, men konspirasjonsteoretiker som led av paranoia, ifølge tyske medier.

Den mistenkte mannen, identifisert som Tobias R., valgte angivelig sine ofre ut fra et mål om å tiltrekke seg mest mulig oppmerksomhet rundt sin konspirasjonsteori, som omfattet overvåking fra etterretningstjenesten, ifølge tyske medier.

Han var ikke blitt radikalisert på typisk høyreekstremt vis, og det finnes ingen bevis for at han har hatt noe å gjøre med høyreekstrem ideologi eller høyreekstrem terrorisme, melder kringkasterne WDR og NDR, samt avisen Süddeutsche Zeitung.

annonse

43-åringen er siktet for å ha skutt og drept ni mennesker av utenlandsk opprinnelse under et skyteangrep i Hanau sentrum 19. februar. Han dro deretter hjem, der han drepte sin 72 år gamle mor og deretter seg selv.

På internett hadde han spredt forvirrende tanker, obskure konspirasjonsteorier og rasistiske meninger.

Etterforskerne gikk raskt ut og sa at angrepet bar «alvorlige tegn på et rasistisk motiv», men meldingene i tyske medier mandag antyder at etterforskerne ikke lenger ser rasisme som 43-åringens dominerende ideologi.

annonse

I stedet var han blitt fanget i konspirasjonsteorier knyttet til etterretningstjenesten, og han led av paranoia, heter det i medieoppslagene.

En talsmann for det føderale politiet ville mandag ikke kommentere opplysningene og sa at etterforskningen pågår.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon