Rapperen Kamelen fra Bergen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot bergensrapperen Marcus Kabelo Møll Mosele, kjent som Kamelen. Artisten er tiltalt for trusler og medvirkning til ran.

Ifølge TV 2 omfatter tiltalen seks lovbrudd: medvirkning til ran, to tilfeller av trusler, kjøring uten gyldig førerkort, oppbevaring av pepperspray og oppbevaring av ammunisjon.

Ranet skal ha skjedd 17. februar. Ifølge tiltalen, som kanalen refererer fra, skal Mosele og flere andre ha sprayet en kvinne og en 56 år gammel mann i ansiktet med pepperspray. Videre skal de ha truet til seg en mobiltelefon, flere bankkort og kontanter, og artisten skal ha truet 56-åringen på livet.

annonse

Mosele nekter straffskyld for ran, opplyser hans forsvarer, advokat Jørgen Riple, til NRK. Forsvareren mener det er stor tvil om at politiet har tatt riktig mann, og han mener påtalemyndighetens reaksjon er voldsom.

Påtalemyndigheten håper at rettssaken mot artisten vil bli gjennomført før sommerferien.

– Jeg regner med at denne saken vil bli prioritert siden tiltalte sitter varetektsfengslet, sier aktor i saken, politiadvokat Jørgen Henriksen, til NRK.

annonse

Mosele ble pågrepet av politiet få dager etter hendelsen 17. februar og har sittet varetektsfengslet siden 21. februar.

To av forholdene som artisten er tiltalt for, en trusselhendelse og kjøring uten gyldig førerkort, skal ha skjedd i november og desember 2019, ifølge tiltalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon