Bufdir-direktør Mari Trommald sier at selv om totalbildet kartleggingen viser er bra, er Bufdir bekymret for at mange familier isolerer seg og at svært få nå får fysiske møter, trolig på grunn av smittefrykt fra både ansatte og familier. illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mange utsatte barn er ekstra utsatte under koronakrisen, viser tall fra en kartlegging av norske barnevernstjenester. De mest akutte oppgavene prioriteres.

Kartleggingen er gjort av Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) for å vise hvordan norske barnevernstjenester klarer å gi utsatte barn hjelp under koronakrisen. Nesten 80 prosent av de 226 barnevernstjenestene har svart.

64 oppgir at de kjenner til barn som har behov for hjelp fra barnevernet, men som nå ikke får det, melder Aftenposten.

annonse

Flertallet, sju av ti som har svart, sier at barn med behov for hjelp, får det, mens nesten tre av ti sier altså at de vet om barn som ikke får hjelp, eller bare «i noen grad» får det. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier han «tenker det dreier seg om hjelp som kan vente litt lenger».

I tillegg svarer fire av ti tjenester at de mottar færre bekymringsmeldinger enn vanlig. 44 prosent oppgir at det er ingen eller svært få fysiske møter nå.

Bufdir-direktør Mari Trommald sier at selv om totalbildet kartleggingen viser er bra, er Bufdir bekymret for at mange familier isolerer seg og at det er få fysiske møter, trolig på grunn av smittefrykt fra både ansatte og familier.

– Dette er nok ubegrunnet i mange av tilfellene, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon