Dr. Kim Woo-joo. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Lege sier at legemasker definitivt reduserer risikoen av å bli smittet av Covid-19 – stikk i strid med anbefalingene til Verdens helseorganisasjon og Folkehelseinstituttet i Norge.

Den Sør-Korea-baserte mediekanalen Asian Boss – som har mer enn 2,3 millioner abonnementer på Youtube – har intervjuet den anerkjente professoren og legen Kim Woo-joo fra Sør-Koreas University Guro Hospital om coronaviruset og smitte.

Kim, som er ekspert på smittsomme sykdommer, insisterer på at bruken av maske reduserer risikoen for å bli smittet.

annonse

– Maske er definitivt effektivt. Forskning viser at profesjonelle helsearbeidere som bruker maske har mye mindre sjanse for å bli smittet enn dem som ikke gjør det. Selvsagt hjelper det. Hvorfor ellers ville leger i sykehus bruke dem?, spurte han retorisk.

Mangel

Kim synes det er rart at man ikke ser folk som bruker maske i Europa og USA, og mener at det kan være andre årsaker til at myndighetene ikke anbefaler bruke av maske.

annonse

– USAs generalkirurg sier at folk ikke trenger å bruke maske og Verdens helseorganisasjon sier det samme, men jeg er uenig. Man må forstå konteksten. Jeg tror poenget er å hindre at folk hamstrer masker fordi helsepersonell trenger dem mer, sa han.

Les også: Avgjørende for smittefaren: Kinesiske og vestlige forskere uenige om luftbåren Covid-19-smitte

Fordi det er en mangel på masker i USA, burde helsearbeidere bli prioritert.

– Hvis de ikke har tilstrekkelig med masker, så kan de ikke behandle folk, ikke sant?

Sør-Korea

Kim sier videre i intervjuet at grunnen til at Covid-19 sprer seg betraktelig tregere i Sør-Korea (og andre asiatiske land) enn Europa og USA, er fordi de fleste bruker masker når de er ute i det offentlige rom.

– Vi kan absolutt konkludere med at det generelt er mindre infeksjoner i Sør-Korea fordi nesten alle bruker maske, sa han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon