Sir Richard Branson. FOTO: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo/ Scanpix/ NTB
annonse
annonse

Milliardæren Richard Bransons selskap Virgin Orbit legger om produksjonen fra å lage raketter til å lage svært ettertraktede respiratorer til bruk i helsevesenet mot coronapandemien.

Mangelen på medisinsk utstyr har fått en rekke amerikanske selskaper til å legge om driften for å hjelpe, og nå forbereder den kjente milliardæren Richard Branson seg på at et av hans selskaper skal masseprodusere respiratorer, melder amerikanske medier.

Branson eier selskapet Virgin Orbit , som er basert i California, og der det vanligvis lages rakettmotorer.

annonse

Men «noen få raske grep» og et samarbeid med et forskningsteam har resultert i at en enkel og fullt ut funksjonell respirator er konstruert, og den kommer godt med i et helsevesen der det er stor mangel på utstyr i sykehusene i kampen mot coronaviruset.

Les også: Amerikanske bryggerier dropper øl og lager håndsprit

Skal produsere hundretusener i uken

annonse

– Det er en veldig, veldig enkel og robust design som vi kan komme ut med til de menneskene og sykehusene som trenger det mest, og vi kan gjøre det veldig raskt, sier prosjektleder Kevin Zagorski, som er ansvarlig for selskapets daglige rakettmotorproduksjon til CNBC.

Respiratorer hjelper pasienter til å puste kunstig, når de ikke klarer å gjøre det selv for eksempel ved en kraftig lungebetennelse.

Selv om myndighetene først må godkjenne respiratoren, forventer Virgin Orbit at de kan komme igang i løpet av få dager.

Målet er å levere hundretusener hver uke.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon