- Resett - https://resett.no -

Dagens Næringsliv beklager «fake news» om Spetalen

Sjefredaktør Amund Djuve måtte beklage avisens sak om investor Øystein Spetalen. I Artikkelens overskrift sto det at Spetalen hadde tapt hele 184 milliarder kroner på et oljeveddemål.

Det viste seg at tapet var ikke i milliarder, men i millioner.

– Overskriften er tendensiøs og villedende, sier Øystein Spetalen til Medier24 [1].

annonse

Les også: Øystein Stray Spetalen hudfletter «udugelige politikere» på Stortinget [2]

Det stoppet ikke bare ved blandingen mellom milliarder og millioner. Det var ikke Spetalen som tapte pengene, men det børsnoterte selskapet Vistin Pharma. Der er Spetalen en minoritetseier og har kun 18 prosent av aksjene.

– Dessverre er slike artikler med på å skape en negativ oppfatning av mediene og forsterke «fake news»-oppfatningen. Noe som ikke er bra. Flere slike episoder med DN har funnet sted over mange år. Jeg har derfor en kjølig forhold til redaksjonen noe jeg ser klart preger omtalen av mine selskaper og mitt navn, sier han.

annonse

Les også: Spetalen sammenlikner «grønne aksjer» med dotcom-boblen [3]

Øystein Spetalen kontaktet Dagens Næringsliv og de rettet opp feilinformasjonen.

– I denne saken ble det dessverre gjort feil i går kveld og jeg har beklaget overfor Spetalen. Vi skrev først milliarder i stedet for millioner, det ble rettet etter et par minutter. I tillegg vinklet vi saken på Spetalen. Men han er ikke majoritetsaksjonær og kun vanlig styremedlem, så derfor burde vi ha vinklet på selskapet i denne saken, innrømmer Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474