Fabio Rampelli fjerner EU-flagget fra kontoret sitt. Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Visepresidenten i det italienske parlamentet, Fabio Rampelli, fjernet tirsdag EU-flagget fra kontoret sitt.

Opptaket viser at Rampelli har på seg en medisinsk maske og hvite hansker i det han fjerner EU-flagget og erstatter det med italienske nasjonale flagget. Han begrunner gesten med at unionen ikke har tilstrekkelig hjulpet Italia under coronavirus-krisen.

– Kanskje jeg ser deg senere, kanskje, sier Rampelli på slutten av opptaket.

annonse

Rampelli er medlem av det nasjonalkonservative høyrepartiet Brødre av Italia.

Mangel på solidaritet

Før gesten, hadde den italienske politikeren uttrykt sin frustrasjon over mangel på europeisk solidaritet i disse krisetider. Han mener at EU har sviktet med å hjelpe medlemsland som opplever vanskeligheter i kampen mot pandemien.

annonse

Les også: Salvini truer med å ta Italia ut av EU

– Europa har akseptert Italias politiske svakhet i mange tiår. Italia ønsker ikke å være servitør mens andre spiser hummer, som Frankrike og Tyskland. Hvis dere planlegger å dra nytte av nødsituasjonen for å bringe land som Italia eller andre land med mer skjøre økonomier på kne, så vil Europa ikke ha noen fremtid, sa han før han kom med en advarsel:

– Avhengig av hvordan denne krisen blir taklet, vil det være, eller ikke være et EU.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon