Det settes nå inn 29 ekstra politifolk for å kontrollere svenskegrensen, forteller politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Innlandet politidistrikt ansetter midlertidig 29 ekstra politifolk for å hjelpe med å kontrollere grensen mot Sverige.

De midlertidige stillingene opprettes som del av regjeringens beredskapsstyrking for å håndtere koronakrisen, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

– De vil avlaste personellet vårt på grensen og bidra til at vi kan fortsette med kontrollen vi skal gjøre i disse tider, sier politimester Johan Brekke i Innlandet.

annonse

Han sier at de vil begynne i jobbene allerede i påsken, og er blant de 400 nye stillingene justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) torsdag 26. mars varslet at opprettes i forbindelse med koronakrisen.

– Dette skjer i flere faser, og først vil distrikter som er pålagt grenseoppgaver prioriteres. Det vil si Øst, Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark politidistrikt, sa Mæland torsdag 26. mars.

De 400 stillingene har foreløpig inntil seks måneders varighet, men med mulighet til en forlengelse på ytterligere seks måneder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon