Illustrasjonsbilde. (Photo by Ed JONES / AFP)
annonse
annonse

Verdensbanken har godkjent 350 millioner dollar i tilskudd til Bangladesh for å støtte hundretusener av rohingya-muslimer som bor i overfylte flyktningleirer.

Tilskuddet skal brukes til helsetjenester, sosial beskyttelse og infrastrukturutvikling i leirene, ifølge en pressemelding fra Verdensbanken onsdag.

Der nevnes blant annet 40 tilfluktsrom, 4.000 gatelys drevet av solenergi, 975 systemer for beskyttelse mot lyn og 250 kilometer med vei som skal tåle tøft klima.

annonse

Over én million rohingya-muslimer, som flyktet fra forfølgelse i Myanmar, bor nå i et av verdens største flyktningsamfunn i Bangladesh.

Av dem har over 700.000 kommet over grensa fra Myanmar siden 2017, da militæret i landet begynte å slå hardt ned mot rohingyaene.

Mange av dem skal ha blitt torturert og drept, og mange kvinner voldtatt i det som av FN har blitt kalt «et skoleeksempel i etnisk rensing».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon