Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Equinor har sikret nye obligasjonslån for til sammen 5 milliarder dollar med garanti fra Equinor Energy AS.

Det kommer fram i en melding fra selskapet onsdag kveld.

Equinor ASA opplyser at transaksjonen i kapitalmarkedet har en totalverdi av 5 milliarder amerikanske dollar, som etter dagens kronekurs tilsvarer 52,25 milliarder kroner.

annonse

Lånene forfaller mellom 2030 og 2050.

– Equinor er i en sterk posisjon til å håndtere volatilitet og usikkerhet i markedet. Kombinert med vår handlingsplan for å redusere kostnader med om lag 3 milliarder dollar, vil denne transaksjonen ytterligere styrke vår finansielle robusthet og fleksibilitet fremover, samt sikre likviditet til prioriterte prosjekter, sier finansdirektør i Equinor ASA, Lars Christian Bacher.

Lånebeløpet skal benyttes til finansiering av selskapets aktiviteter generelt, som tilbakebetaling av lån, tilbakekjøp eller andre formål beskrevet i et tilleggsprospekt knyttet til låneutstedelsen.

annonse

Equinor varslet for én uke siden handlingsplanen med kraftig kutt i investeringene framover som følge av koronaviruset og den lave oljeprisen. Hovedpunktene i tiltakspakken er at oljegiganten reduserer sine organiske investeringer med rundt 20 prosent i 2020 – fra 10-11 milliarder kroner og ned til rundt 8,5 milliarder.

Videre ble det informert om at leteaktiviteten i år reduseres fra 1,4 milliarder dollar til rundt 1 milliarder dollar, mens driftskostnadene skal reduseres med rundt 700 millioner dollar.

I USA stoppes all boring på land, mens produksjonene på Equinors oljefelter til sjøs skal fortsette som normalt alle steder.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon