I flyktningleiren Moria i Hellas bor 20.000 mennesker under svært kummerlige forhold. Nå ber AUF Norge ta imot 3.500 kvoteflyktninger fra leiren. Foto: AP Photo / Panagiotis Balaskas / NTB scanpix
annonse
annonse

Hellas isolerer leir for asylsøkere etter at over 20 fikk påvist koronasmitte. Om lag 3.000 mennesker bor i leiren.

Hele Ritsona-leiren, som ligger nord for Aten, ble torsdag satt i 14 dagers karantene. Koronasmitten ble først påvist hos en kvinne som var innlagt på et sykehus for å føde. Over 60 beboere ble deretter testet, og 20 av dem testet positivt for koronaviruset. Ingen av dem skal ha symptomer på sykdommen covid-19.

Mange av asylsøkerne bor i telt, men levekårene i Ritsona er ikke så dårlige som i leirene på øyene, der beboerne lever tett i tett under det hjelpearbeidere har kalt umenneskelig forhold.

annonse

De neste to ukene er det forbudt både å forlate leiren og reise inn i den. Samtidig fortsetter testingen.

Også i Kilkis i Nord-Hellas har en asylsøker testet positivt for viruset under et besøk til en kvinneklinikk. Hun og familien bor i en leilighet og er nå satt i 14 dagers karantene.

Det er foreløpig ikke meldt om koronasmitte i de sterkt overfylte leirene på de greske øyene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon