En politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen. Jon Helgheim (Frp) mener det er galskap å bruke ressurser på asylsøkere i en tid hvor Norge er i krise. Foto: NTB scanpix
annonse

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim reagerer kraftig på at Regjeringen åpner for innkvartering av asylsøkere i brakker og teltleirer.

Norge er stengt ned. Barn og voksne blir holdt hjemme etter pålegg fra staten i håp at man skal forhindre smitte av koronaviruset. Dette har ført til at flere hundre tusen nordmenn har måtte søke om dagpenger fra Nav, ettersom de er blitt permitterte fra jobbene sine.

Landegrensene er også stengt for alle utlendinger. Noen grupper av utlendinger får likevel lov til å reise inn i Norge. Blant disse er asylsøkere.

annonse

«Koronatiltak»

Som følge av at asylsøkere får komme inn i landet midt i en krisesituasjon, ber Regjeringen om nye fullmakter i sine «Koronatiltak».

Justis- og beredskapsminister, Monica Mæland (H) ønsker ordinær lovgivning hvis det skulle oppstå et akutt behov for innkvartering av asylsøkere.

annonse

«I en akuttsituasjon må UDI kunne etablere nytt byggverk for innkvartering av asylsøkere, slik som brakker eller teltleirer, eller ta i bruk eksisterende byggverk til nytt formål», skriver departementet i et høringsnotat.

Regjeringens «koronatiltak» har skapt mye debatt. De har tatt fra nordmenns rettigheter om å bevege seg fritt i sitt eget land. Blant annet har de gjort det forbudt å dra på hytta, noe som «er et inngrep i menneskerettighetene», ifølge Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM).

– Galskap

Jon Helgheim (Frp) er sjokkert over at Regjeringen bruker ressurser på asylsøkere i en periode hvor Norge er i krise, og kaller prioriteringen for «galskap».

– Det er helt utrolig at regjeringen har tenkt å bruke enda mer ressurser på asylsøkere i den krisen landet er i. FrP går inn for å blokkere dette i stortinget dersom regjeringen ikke kommer på bedre tanker og stopper galskapen. Asylsøkere skulle umiddelbart blitt stanset på grensen som alle andre uten oppholdstillatelse, skriver han på Facebook.

annonse

Helgheim mener asylsøkere burde holdt seg i sine trygge land og ikke dratt helt til Norge i en periode hvor helsvesenet sliter med å ta vare på de som allerde er syk.

– Nå må alt settes inn på helseberedskap, ikke asylsøkere. Asylsøkere øker smittefaren og legger beslag på plass og ressurser vi kunne brukt på å redde liv. Asylsøkere som kommer over grensen til Norge er heller ikke i fare. De kommer rett fra trygge land og burde blitt der.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse