Illustrasjonsbilde. calliecmm0/Pixabay
annonse
annonse

Nordmenn har høy tillit til forskning, viser en undersøkelse fra Forskningsrådet. Men det er to felt kommer dårlig ut, og det er klima- og kjønnsforskning.

Bare halvparten har tillit til forskning på klimaendringer og kun én av ti stoler på kjønnsforskere.

Les også: Nordmenn har liten tillit til klimaforskning: – Vi må ta et tydelig oppgjør mot falske nyheter, svarer minister

annonse

Siri Øyslebø Sørensen, forsker og leder for Senter for kjønnsforskning ved NTNU, mener at årsaken til den lave tilliten skyldes kommentarfelt.

– Dette gjenspeiler noen holdninger som vi ser i kommentarfelt og rundt omkring. Kjønn og klima er to forskningsfelt som er sterkt politiserte, sier hun til Klassekampen.

Det er ikke bare i Norge kjønnsforskning møter motstand, i Ungarn har kjønnsforskningsstudiet blitt nedlagt. I Polen og Russland har de blitt fratatt finansiering, og i Italia og Bulgaria har myndighetene stoppet forskningsprosjekter.

annonse

Les også: Kjønnsforsker innrømmer: Jeg bare diktet opp ting

Sørensen sier til Klassekampen at manges innvending mot kjønnsforskningen er at den er ideologisk, synsebasert eller politisk motivert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon