Sjefredaktør i VG, Gard Steiro. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

VG diktet opp en historie om Trond Giskes beryktede dans på Bar Vulkan i Oslo. Nå mener sjefredaktør Gard Steiro at de har gjenopprettet tilliten, og at saken ikke er representativ for deres journalistikk.

Han innrømmer imidlertid at det var en stor feil og at det kan påvirke tilliten.

– Det var ikke behov for å gjøre en stor opprydding. Vi hadde ingen stor ukultur. Saka var ikke representativ for vår journalistikk – men det var en alvorlig feil, og når et medium som VG gjør en så stor feil, får det enormt med oppmerksomhet, og det påvirker tilliten, sier han til Medier24.

annonse

Les også: Kjetil Rolness om VG-redaktør: –Ville han ha blitt sittende som sjef for en annen bedrift, i en annen bransje?

For ett år siden sto Sofie Bakkemyr frem i TV 2, og fortalte at hun ble misbrukt av VG. I etterkant avisens tillit ned til 30 prosent. Etter det gransket VG seg selv, skrev en egen granskningsrapport og rettet opp i tre artikler om Trond Giske.

Les også: VG-redaktør Gard Steiro sier ikke noe om hvorfor VG trenger et nytt regelverk

annonse

– Vi mener vi nå er de mest åpne i hele Medie-Norge om feilene vi gjør, sammen med Faktisk.no. Der mener jeg vi har tatt et stort skritt, sier Steiro.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon