AP Foto/Kirsty Wigglesworth
annonse
annonse

Favoritten Keir Starmer overtar som Labour-leder etter Jeremy Corbyn, som varslet sin avgang etter det dårlige valgresultatet i desember.

57 år gamle Starmer var Labours brexit-talsperson og regnes som mer moderat enn forgjengeren.

Et flertall av partiets parlamentsmedlemmer ønsket ham som ny leder, og det samme gjorde flere viktige fagforeninger og flertallet av de rundt 500.000 partimedlemmene.

annonse

Det 120 år gamle britiske arbeiderpartiet har slitt tungt i det siste. I parlamentsvalget i desember fikk Labour bare 32,2 prosent av stemmene og mistet 59 representanter i Underhuset. Valget var det dårligste for partiet siden 1935.

Starmer lover nå å gjenreise Labour og bringe partiet tilbake til makten.

– Vi får muligheten til å gjenoppbygge partiet og bevegelsen. Viktigere enn det er at vi får muligheten til å føre Labour tilbake dit partiet trenger å komme tilbake – til makten, sa Starmer torsdag.

annonse

Sist partiet styrte landet var i årene 1997–2010. De første ti årene var Tony Blair statsminister, før han overlot stafettpinnen til sin finansminister, Gordon Brown.

Jeremy Corbyn overtok i september 2015, men ble ingen suksess for partiet og tapte to valg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon