- Resett - https://resett.no -

Jimmie Åkesson: – Utilstrekkelig krisepakke fra regjeringen Löfven

– I kjølvannet av spredningen av viruset gjennomgår store deler av næringslivet en katastrofe. Regjeringens krisepakke er så langt ikke tilstrekkelig.

– Hundretusener av arbeidsplasser er truet. Situasjonen er svært alvorlig, og regjeringens krisepakke, som hittil er presentert, inneholder flere gode og nødvendige tiltak, men disse er utilstrekkelige.

– På den ene siden er tiltakene hovedsakelig rettet mot større selskaper, og på den annen side handler de først og fremst om høyrentekreditt, skriver Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson i et åpent brev til den svenske regjeringen.

annonse

Les også: Sverige spår arbeidsledighet på 9 prosent [1]

– Har ikke råd til å vente

– På kort sikt kan man si at «sky is the limit» når det gjelder skattestimulans. Vi kan – uten overdrivelse, bli tvunget til å bli vitne til en massedød av bedrifter innen bare dager eller uker, heter det fra Åkesson.

annonse

SD har presentert forslag til investeringer på flere titalls milliarder [2] for å stimulere økonomien og støtte skrantende selskaper. Gitt utviklingen av situasjonen, vil disse tiltakene heller ikke være nok.

– Sverige har økonomisk rom til å møte krisen med kraft. Vår relativt lave gjeldsgrad gir betydelige investeringsmuligheter på minst 10-20 prosent av BNP. Det er 500-1000 milliarder kroner. Dette er også hva økonomisk kompetente påpeker det er behov for.

– Vi har ikke råd til å vente. SD er forberedt på å støtte nødtiltak i en eksepsjonell skala. Spesielt til incentiver for etterspørsel og betydelig hjelp til bedrifter, inkludert små og mellomstore bedrifter, som normalt er levedyktige, men står i fare for å mislykkes i kjølvannet av coronakrisen, skriver Åkesson, i sitt åpne brev til regjeringen Löfven.

Les også: Forsker: Halve Sveriges befolkning vil bli koronasmittet i april [3]

Ikke blitt kontaktet

Sverigedemokratene har i årevis holdt utenfor den politiske debatten på kommune-, fylkes- og riksdagsnivå, men da coronakrisen rammet Sverige var det politiske stemmer som åpnet for at alle partier skulle delta i prosessene med å redde landet.

Åkesson opplever også denne gang at SD er holdt utenfor, og han skriver i sitt brev:

– Så langt har finansministeren ikke vist interesse overhodet i å snakke med oss eller lytte til våre innspill. Andre opposisjonspartier opplever også samme uinteresse. Det er en bemerkelsesverdig handling, gitt dagens situasjon.

annonse

– Et direkte spørsmål: Er regjeringen beredt til å søke bred støtte i parlamentet for tiltak av denne størrelsen?

Les også: Kraftig økning i antall konkurser i Sør-Sverige [4]

Største krisepakke noensinne

Tidligere denne uka ble det kjent at Sverige bevilger ytterligere 15 milliarder svenske kroner til landets kommuner og regioner.

Dermed har regjeringens krisepakke under coronautbruddet totalt kommet opp i 300 milliarder kroner.

I tillegg til krisepakken har den svenske Riksbanken varslet at de vil gi inntil 500 milliarder i lån til selskaper for å bedre kreditten. [5]

Den nye krisepakken er forhandlet fram mellom den sosialdemokratiske mindretallsregjeringen, Centerpartiet og Liberalerna.

Økningen i antallet konkurser og oppsagte og permitterte øker fra dag til dag.

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474