- Resett - https://resett.no -

NRK inviterte Erna Solberg til studio uten munnbind – lager storsak av at Trump ikke bruker maske

NRK er mer fokusert på at USAs president ikke bærer munnbind, enn om Norges statsminister gjør det.

Toppsaken på NRK.no lørdag morgen er at Trump ikke har på seg munnbind.

«President Donald Trump sa han trolig ikke vil bruke munnbind, selv om amerikanske smittevernmyndigheter nå anbefaler at alle bruker det», skriver NRK, som har satt to journalister på saken.

annonse

– Jeg ser ikke for meg at jeg vil sitte bak skrivebordet i Det ovale kontor med ansiktsmaske på. Det passer ikke for meg, skal Trump ha sagt på en pressekonferanse som NRK [1] viser til.

Les også: Koreansk smitteekspert: – Munnbind er definitivt effektive for å beskytte seg mot coronaviruset [2]

NRK fokuserer på at Trump ikke bærer munnbeskyttelse. Skjermbilde NRK.no

Statskanalen hevder videre i sin nyhetssak at Trump var «irritert», på pressekonferansen i forbindelse med koronapandemien.

annonse

«Flere journalister etterlyste dr. Anthony Fauci, som er en av presidentens rådgivere, på pressekonferansen. Da svarte Trump, noe irritert, at han ikke visste hvor Fauci var. Trump ble også irritert på flere av journalistene som stilte spørsmål rundt hvordan krisen er taklet», skriver NRK.

Ingen munnbind i NRK

Trump-fokuset kommer i en tid hvor NRK har invitert den norske statsministeren Erna Solberg til sitt eget nyhetsstudio flere ganger for å snakke om koronaviruset.

Senest i går fredag var Solberg invitert, uten å ha på seg munnbind.

I skjermbildet fra NRK Dagsrevyen ser vi Solberg snakke med en av NRKs nyhetsankere, som heller ikke har på seg munnbind.

Verken NRKs nyhetsanker eller Erna Solberg har på seg munnbind. Skjermbilde NRK Dagsrevyen.

Heller ikke på pressekonferansene til regjeringen har Erna Solberg hatt på seg munnbind. Hittil har NRK unnlatt å stille spørsmål hvorfor statsministeren har snakket til journalister uten munnbind.

NRK har imidlertid gitt Solberg gode nyheter. Ifølge deres egen måling [3] «strømmer velgerne tilbake til Høyre i koronakrisen».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474