Algers største moske, Al-Djamaa el-Kabir, blir desinfisert for koronaviruset. Foto: Anis Belghoul / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Algerie får hjelp av sin gamle venn og handelspartner Kina til kampen mot koronaviruset.

I forrige uke kom et fly til Alger fra Beijing med et team på 13 leger og sykepleiere og utstyr, inkludert pustemaskiner, til en verdi av 450.000 dollar.

Utstyret var donert av det statlige entreprenørselskapet CSCEC på vegne av den kinesiske regjeringen til kampen mot koronaviruset, som har rammet Algerie hardere enn nabolandene Tunisia og Marokko.

annonse

1.251 smittetilfeller er hittil registrert, inkludert 130 dødsfall, og myndighetene utvidet lørdag portforbudet om natten fra Alger og 13 provinser til hele landet.

Myndighetene i Algerie har lagt inn en bestilling i Kina for 100 millioner ansiktsmasker, 30.000 sett for testing samt beskyttelsesdrakter og annet utstyr.

Kina skal også bygge et lite sykehus til de 5.000 algerierne og 4.000 kineserne som jobber for CSCEC i Algerie, ifølge kinesiske medier.

annonse

Algerie har langvarige og nære bånd til Kina som strekker seg helt tilbake til frigjøringskrigen på 50-tallet.

I dag har kinesiske firmaer som CSCEC som opererer over hele Afrika, hovedkontor i Algerie, og Kina er Algeries viktigste handelspartner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon