Dagbladet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En artikkel i Dagbladet skaper debatt på sosiale medier.

I forrige måned innførte regjeringen forbud mot å overnatte på hytta.

Helseminister Bent Høie (H) kom med sterke advarsler da forbudet ble innført, og har gitt fullmakt til politiet til å bøtelegge de som bryter den nye loven.

annonse

Flere har reagert på forbudet, og Folkehelseinstituttet (FHI) har uttalt at det ikke er basert på faglige råd fra dem.

– Slike inngrep kan staten lovlig gjøre, men da må det være nødvendig og forholdsmessig, sa direktør Matheson Mestad i Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM), da han ble intervjuet om hytteforbudet av NRK.

Les også: Konspirasjonsteoriene om viruset – la oss holde hodet kaldt

annonse

– Fake news, Dagbladet

Som følge av hytteforbudet må folk nå feire påsken i byene. Dagbladet tok temperaturen i Oslos gater fredag, og laget sak på at folk var samlet ute i det fine solskinnsværet.

«Stappfullt i Oslo: – Folk gir faen», skriver Dagbladet, som har tatt bilde av det som ser ut til å være en overfyllt gate i hovedstaden.

At folk ikke ønsker å låse seg inne i det fine været, får politikere og journalister til å tordne på sosiale medier.

Blant annet blir nordmenn stemplet som «idioter» av Ap-politiker Cathrine Palm Spange.

– Kjære mednordmenn; dere er idioter, skriver hun på Twitter, etter å ha lest Dagbladets artikkel.

I kommentarfeltet sier TV 2-journalist Fredrik Græsvik seg enig. Mange hevder imidlertid at Dagbladets sak er «fake news», og at nettstedet har manipulert et bilde av en overfylt gate.

annonse

– Dagbladet lager fake coronanews. Bildebruken der det «avsløres» at Oslofolk gir faen i viruset er tatt med telelinse og de 400 meterne med Markvei er krympet sammen for å gi inntrykk av rein mølje, skriver en person.

– Kan alle slappe av? Dette er mest sannsynlig triksing med linse for å få det til å se verre ut enn det er. Dette er klikkvennlig, og folk hiver seg på. Velbekomme!

Men Dagbladets ansatte mener noe annet.

– Dette kommer til å straffe seg!, raser Marie Simonsen.

Men også i hennes kommentarfelt blir Dagbladet anklaget for å spre «fake news».

– Tar du bilde langs etter en gate med telelinse vil det se ut som om objekter langt unna er klumpet sammen. Det er denne teknikken fotografen din har brukt, og det er ikke redelig. Var selv ute på løkka i dag, og det var mye færre folk enn vanlig. Ikke noe problem å holde avstand, skrives det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon